Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

[mc4wp_form id="6"]

Gambas al Ajillo, czyli krewetki w roli głównej

Majorka słynie z kuchni śródziemnomorskiej, bazującej głównie na rybach oraz owocach morza, różnych rodzajach owoców i warzyw, a także oliwie z oliwek wykorzystywanej zarówno do smażenia, jak również jako dressing.

Wyspa znana jest również z przepysznych przystawek, czyli tzw. tapas. Jedną z ulubionych majorkańskich przystawek wybieranych przez turystów, a także …

Arroz Brut – zupa prosto z Majorki

Arroz Brut, czyli w dosłownym tłumaczeniu brudny ryż. Danie jest naprawdę pyszne, pomimo mało zachęcającej nazwy. Arroz brut jest jedną z najbardziej popularnych potraw na Majorce. Jego nazwa pochodzi od koloru wywaru zupy, który przez dodatek kilku rodzajów mięs oraz przeróżnych warzyw i przypraw nadaje zupie mętną konsystencję.